آگار آگار چیست و چه کاربردی دارد؟

آگار آگار چیست و چه کاربردی دارد؟

آگار آگار هیدروکلوئیدی است که در جلبک های دریایی جلبک قرمز یافت می شود. کاربردهای زیادی در صنایع مختلف مصرف نهایی مانند غذا و نوشیدنی، داروسازی و مواد غذایی، مراقبت های شخصی و زیست پزشکی دارد. در صنایع غذایی و آشامیدنی از آن به عنوان قوام دهنده و ژل کننده در محصولات غذایی مختلف از جمله آیسینگ، فیلینگ نانوایی، لعاب کیک، ژله، مربا، مارمالاد، بستنی و لبنیات استفاده می شود.

همچنین در آبجو، شراب و آب میوه به عنوان یک عامل شفاف کننده استفاده می شود. علاوه بر این به عنوان یک عامل ژل کننده و تثبیت کننده استفاده می شود زیرا از جلبک های دریایی به دست می آید.

رشد تصاعدی در استفاده از این محصول به عملکردهای مختلف و مزایای سلامتی آن نسبت داده می شود. حاوی 80 درصد آن فیبر است و می توان از آن به عنوان سرکوب کننده اشتها استفاده کرد. همچنین یک ماده مهم آشپزی است زیرا به عنوان جایگزینی برای ژلاتین عمل می کند و می تواند به عنوان غلیظ کننده در سوپ، کنسرو میوه، بستنی و سایر محصولات استفاده شود.

انتظار می رود که کاربرد آگار در صنایع غذایی و آشامیدنی به ویژه در نانوایی و شیرینی پزی در دوره پیش بینی افزایش یابد. آگار بیشتر به صورت جامد نواری و پودر  استفاده می شود. نوار آگار که گاهی آگار طبیعی نیز نامیده می شود، در مقیاس کوچک در چین، ژاپن و جمهوری کره به روش قدیمی و سنتی تولید می شود.

بازار خرید و فروش آگار آگار

بر اساس کاربرد، بازار آگار به مواد غذایی و نوشیدنی ها، داروها و مواد مغذی و غیره تقسیم می شود. بخش غذا و نوشیدنی بیشترین سهم را در بازار جهانی آن در سال 2020 داشت. با این حال، پیش ‌بینی می ‌شود که بخش داروها و مواد مغذی نیز افزایش قابل توجهی داشته باشند.

صنعت غذا و نوشیدنی به سرعت در حال پیشرفت است. تولید کنندگان در حال توسعه محصولات نوآورانه با مزایای سلامتی قابل توجهی هستند که نیازهای متغیر مصرف کنندگان را برآورده می کند. روند وگانیسم نیز به سرعت در حال پیشرفت است.

مصرف کنندگان به طور فزاینده ای به دنبال جایگزین های گیاهی برای کاهش استفاده از محصولات مشتق شده از حیوانات هستند. آگار یک ماده گیاهی با کاربردهای قابل توجه در صنعت غذا و نوشیدنی است. پیش‌ بینی می‌ شود که همه این عوامل باعث رشد بازار آگار  در دوره پیش ‌بینی شود.

علاوه بر این در کنسرو کردن گوشت، ماهی، مرغ و امولسیفایر در محصولات لبنی نیز استفاده می شود. افزایش تقاضا برای آگار در صنعت داروسازی و آرایشی، همراه با پیشرفت‌ های تکنولوژیکی و افزایش آگاهی در مورد مزایای آگار، همگی فرصت‌های رشدی را برای این صنعت در دوره پیش‌بینی 2021-2026 فراهم می ‌کنند.

کاربردهای آگار آگار

آگار  ماده ای ژله مانند است که از جلبک ها ساخته می شود. آگار از آگارز ساخته می شود، پلی ساکاریدی که ساختاری پشتیبان در دیواره سلولی برخی گونه های جلبک ایجاد می کند و پس از پخته شدن آزاد می شود. به این جلبک ها آگاروفیت نیز می گویند زیرا به شاخه رودوفیتا تعلق دارند.

آگار یک غذای نسبتاً ایمن است که به طور گسترده به عنوان یک جایگزین گیاهی برای ژلاتین در غذاهای مختلف استفاده می شود. آگار در انواع کاربردهای غذایی مانند یک عامل غلیظ کننده در شیرینی ها، بستنی ها، دسرها و همچنین یک ماده شفاف کننده استفاده می شود.

در صنعت پخت و پز، به دلیل توانایی ژل های آگار در تحمل دمای بالا، آگار به عنوان یک تثبیت کننده و غلیظ کننده در پر کردن پای، آیسینگ و کیک های میوه ای محبوبیت پیدا کرده است. کیک ها، نان ها و غیره اغلب در انواع مختلفی از مواد بسته بندی مدرن از پیش بسته بندی می شوند و اغلب به آنها می چسبند، به خصوص در هوای گرم با کاهش مقدار آب و افزودن مقداری آگار، مایه ای با ثبات تر، نرم تر و نچسب تر خواهند داشت.

برخی از آگارها، به ویژه آنهایی که از Gracilaria chilensis استخراج می شوند، به طور گسترده در شیرینی پزی با محتوای قند بسیار بالا مانند آب نبات های میوه ای استفاده می شوند. از آنجایی که آگار بی مزه است، با طعم مواد غذایی تداخلی ندارد. این در تضاد با برخی از صمغ های رقابتی آن است که برای تشکیل ژل نیاز به افزودن نمک های کلسیم یا پتاسیم دارند. بنابراین، تولید کنندگان نانوایی و شیرینی پزی در صنایع غذایی بسیار ترجیح داده می شوند.