فیلتر ممبران تصفیه آب صنعتی و نیمه صنعتی

فیلتر ممبران تصفیه آب صنعتی و نیمه صنعتی

فیلتر ممبران تصفیه آب به شکل یک غشاء نیمه تراوا است که بر روی دستگاه تصفیه آبی که بر اساس اسمز معکوس کار می کند، نصب می شود. به دلیل اینکه فیلتر ممبران از چند لایه غشاء بسیار نازک و بسیار حساس تشکیل شده است آب ورودی به فیلتر باید مرحله قبل تصفیه را گذرانده باشد زیرا ذرات بزرگ و یا مواد شیمیایی می توانند باعث گرفتگی و پارگی این فیلتر شوند.

در دستگاه تصفیه آب صنعتی و نیمه صنعتی از این فیلتر در ظرفیت های تولید بسیار بالا استفاده می کنند. نوع فیلتر ممبران استفاده شده به نوع آب ورودی بستگی دارد به عنوان مثال در تصفیه آب آزمایشگاهی از فیلتر ممبرانی که دقت بالایی دارند، استفاده می شود. در آب های سخت از نوع مقاوم این فیلتر باید استفاده شود. در دستگاه های تصفیه آب صنعتی به دلیل بالا بودن حجم ورودی آب باید از چندین ممبران بسیار بزرگ با ظرفیت بسیار بالا استفاده شود. تصفیه آب نیمه صنعتی به ممبران کوچکتری نیاز دارد زیرا ظرفیت تولید آب تصفیه شده نیز کمتر است.

روش اسمز معکوس برای فیلتر ممبران

این سیستم تصفیه آب از یک غشای نیمه تراوا که فقط به مولکول های آب اجازه عبور می دهد. با انجام این کار، آب از ناحیه ای با غلظت بالا به ناحیه ای با غلظت کم حرکت می کند، از این رو اسمز معکوس نامیده می شود.

این سیستم  فیلتراسیون در سطح مولکولی استفاده می کند و برای املاح یا نمک زدایی آب شور یا دریا مناسب است. همچنین می تواند انواع ناخالصی ها از جمله میکروارگانیسم ها، یون ها، نمک ها، مواد معدنی، فلزات سنگین و مولکول های آلی را از بین ببرد.

با این حال، این فرآیند کند است و نیاز به خود تمیز کردن مداوم دارد، بنابراین می تواند تا 60٪ از آبی که تولید می کند را پس بزند. دوم این که آبی که به عنوان پساب در نظر گرفته شده، می تواند برای کاربردهای دیگر استفاده شود.

فاکتورهای مهم در انتخاب فیلتر ممبران تصفیه

فیلترهای مختلف مزایا و محدودیت هایی دارند. برای دستیابی به سطح فیلتراسیون لازم باید همه عوامل در نظر گرفته شود. عوامل زیر برای عملکرد فیلترهای مورد استفاده بسیار مهم هستند:

سطح آلودگی

استفاده از یک پیش تصفیه برای ته نشینی در صورتی که آب خام دارای مقادیر زیادی ناخالصی جامد باشد بسیار مهم است. همچنین، اگر آب به شدت آلوده است، باید مرتباً فیلتر را تمیز و تعویض کنید.

حجم فیلتراسیون

محاسبه حجم تصفیه بستگی به هدف استفاده از آب محصول دارد. ترتیب منابع تامین، قطر لوله و الزامات پمپاژ باید در نظر گرفته شوند. برنامه هایی که نیاز به فیلتراسیون مداوم دارند، می توانند سیستم ها را بیش از حد اشباع کنند و نیاز به کار بی وقفه دارد که در این موارد می توان از فیلترهای دوبلکس برای نگهداری فیلترها بدون توقف فرآیند تصفیه استفاده کرد .در صورتی که پردازش به صورت دسته ای انجام شود، می توانید از فیلترهای ساده استفاده کنید و زمان توقف را برای نگهداری برنامه ریزی کنید.

استانداردهای کیفی برای فیلتراسیون

کیفیت آب مورد نظر شما پس از فرآیند فیلتراسیون نیز تعیین کننده انواع فیلترهایی است که برای عملیات نیاز دارید. اگر آب را برای مصارف انسانی فیلتر می کنید، فیلترهای شما باید قابلیت حذف ترکیبات مضر برای انسان مانند سطح باکتری های کلیفرم، فلزات سنگین و هر ماده خطرناک دیگری را داشته باشند.

شرایط عملیاتی و الزامات فرآیند شما

الزامات عملیاتی شامل سرعت جریان، فشار و دما است. هر فیلتر دارای فشار، دما و دبی عملیاتی بهینه و حداکثر است. طرحی که در آن این متغیرها در نظر گرفته نشده باشد، می تواند باعث افت فشار یا زمان تماس ضعیف شود. همچنین می تواند به تجهیزات شما آسیب برساند و شما را مجبور به توقف فرآیند کند.

ماهیت و ویژگی های آلاینده ها

باید اندازه و نوع ناخالصی هایی را که باید فیلتر شوند را در نظر بگیرید. آلاینده های جامد و محلول به انواع مختلفی از فیلترها نیاز دارند. در فیلتراسیون صنعتی لازم است که تجزیه و تحلیل دوره ای آلاینده ها انجام شود تا از تغییر آنها و نصب سیستم جلوگیری شود. علاوه بر این، باید تعیین کنید که آیا آلاینده ها برای کارکنان خطری برای سلامتی دارند یا خیر.

هزینه کارکرد فیلترها

باید هزینه اولیه کارخانه و سایر هزینه های جانبی مانند هزینه های نصب و تهویه محل را در نظر گرفته شود. همچنین باید هزینه دفع زباله نیز در نظر گرفته شود و همچنین مراقب هزینه های طولانی مدت سرویس و نگهداری نیز باشید.